PREMI FRANCESC DE BORJA MOLL DE CREACIÓ DE CONTES I RONDALLES 2009

Premi, que convoca anualment el Departament de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut del Consell Insular de Menorca, amb l’objectiu de fomentar la creativitat literària entre els joves de Menorca.

Gemma Ferrer Carreras
 
Olívia

Conte guanyador del primer premi en la modalitat de Secundària

Júlia Florit Mesquida
 
A-vor-ri-ment

Conte guanyador del segon premi en la modalitat de Batxillerat

Núria Coll Muñoz
 
Sobre paper mullat

Conte guanyador del segon premi en la modalitat de Secundària

Pau Torres Huguet
 
 
Un moment irrepetible

Conte guanyador del tercer premi en la modalitat de Secundària

Júlia Català Benejam
 
Criatura

Conte finalista en la modalitat de Batxillerat

Joan Cànovas Barceló
 
Una història tristament actual

Conte finalista en la modalitat de Secundària

Joel Vila Truyol
 
Història d'una maleta

Conte finalista en la modalitat de Secundària
.

ALOMA

Aquest cap de setmana, Dagoll Dagom ha representat l’obra ALOMA, al Teatre Principal. Es tracta d’una adaptació musical de la novel·la intimista, d’anàlisi psicològica de Mercè Rodoreda. Aloma és una al·lota quasi adolescent, solitària, introvertida, que es lliura a l’amor d’un parent, encara fadrí, però ja madur, en un context familiar opressiu, tancat, vençut, que crea una forta tensió dramàtica i que aboca la protagonista a una situació límit.

Amb aquesta obra, Mercè Rodoreda va obtenir el Premi Creixells l’any 1937, poc abans d’abandonar Barcelona, camí de l’exili. La novel·la ja insinua els tòpics i símbols que l’autora consolidarà en obres posteriors, com ara La plaça del Diamant (1962), El carrer de les camèlies (1966), Jardí vora el mar (1967).
.

Llegeix més...

DIA DEL LLIBRE 2009. TOTS LLEGIM

Els professors i professores us recomanam lectures que ens han apassionat o que consideram que són molt adequades per a vosaltres. Esperam que xaleu molt i que us engresqueu en l'aventura de llegir.

Els alumnes també recomanam llibres:
Hola, som en Samuel, de 1er d'ESO. Jo recoman el llibre: Una estupenda historia de dragones y princesas. Tracta sobre la història d'una princesa raptada per un drac. El seu pare vol rescatar-la i demana a joves que vagin a cercar-la. Quan el jove la troba,ella no se'n vol anar perquè li agrada viure amb el drac i, finalment, queda amb ell. És com una història al revés.
Samuel Fernández (1-ESO-A)

Mirau les recomanacions d'altres companys

 

.

LLETRARREL-2009- Concurs literari

Pintura Francesc Florit Nin
Pintura de Francesc Florit Nin
Benvolguts i benvolgudes,
 
Despertau l’enginy!!!  Un any més, s’ha convocat el concurs literari del nostre institut, LLETRARREL-2009.
 
Cada any ens emocionau amb els vostres relats de tendresa, de misteri, de realitats que són somni, d’adolescents que volen capgirar el món i fer-lo més pacífic, més verd, més sensible.
 
Cada any és un plaer comprovar com teixiu móns paral·lels entre la realitat i una fantasia que us captiva, que beu de les fonts del cinema, del còmic, de la televisió, de lectures primerenques i que us esforçau a convertir en quelcom polit, original, proper.
 
Que la primavera no us agafi desprevinguts. Començau a crear per recrear-vos. Esperam els vostres textos.
 
Llegiu les bases del concurs LLETRARREL-2009 que us adjuntam i feliç viatge!
.

REVISTA CLIP: N 2

Image Image
Teniu al vostre abast el tercer nombre de la revista Clip! Podem dir que hem aconseguit l'objectiu que ens proposàrem a les optatives de Processos de comunicació de primer i segon d’ESO: la realització d'una revista escolar per trimestre que fos un testimoni de qui som, què feim, què ens agrada...

 

.