carta erasmus: mobilitat fp

l'OAPEE ha concedit al nostre centre la Carta Universitària Erasmus en la passada convocatòria del 2011. Aquest document ens permetrà iniciar l'organització d'estades formatives en empreses europees als propers cursos amb l'alumnat de Grau Superior del nostre Cicle Formatiu d'Instal·lació i Manteniment.

erasmus-quadrado

.

OLIMPIADES SPAINSKILLS 2011

DSC02239Els passats dies 3 al 9 d’abril, ens vam desplaçar a Madrid, un equip que representava a les Illes Balears, format  per alumnes i professors de diferents famílies i especialitats de Formació Professional, per tal de participar a les Olimpíades Spainskills 2011.
Com a representació del nostre centre  vam anar Salvador Sogorb, com a professor, i Morgan Estevez, com alumne, del Cicle Formatiu Muntatge i Manteniment d’instal·lacions de Fred, climatització i Producció de Calor, per competir a aquestes Olimpíades al Spainskills 15 Fontaneria i Calefacció.
La competició desenvolupada va ser realitzar un muntatge amb la resta de Cicles Formatius de la mateixa especialitat a nivell nacional. El muntatge consistia en la realització de la instal·lació de tuberies d’aigua freda i calenta, tuberies de desaigües,  instal·lació de sanitaris (wc, dutxa, rentamans i bidet), l’escurador d’una cuina, instal·lació de plaques solars per aigua calenta i acumulador d’aigua.
La competició va finalitzar amb la victòria de l’equip de Aragó (medalla d’or), equip de Madrid (medalla de plata) i nosaltres, equip de les Illes Balears (medalla de Bronze), lloc més que destacable degut alt nivell dels competidors que hi havia.
Si voleu conèixer més de la competició, aquí teniu els enllaços: http://www.todofp.es/todofp/formacion/spainskills.html, http://www.spainskills2011.es/SpainSkills2011/Inicio.html
.

BALEARSKILLS

DSC02239Els passats dies 24 i 25 de Gener, ens vam desplaçar a Palma Salvador Sogorb, com a professor i Morgan Estevez, com alumne, del Cicle Formatiu de Muntatge i Manteniment d'Instal·lacions de fred, climatització i producció de calor.
La causa del desplaçament va ser participar a una competició nomenada BALEARSKILLS,  on se realitza un muntatge amb la resta de Cicles Formatius de la mateixa especialitat. El muntatge consistia en la realització de l’acomessa, l’equip de sobrepressió i d’instal·lació d’una bateria de comptadors, que equivaldria al muntatge del subministrament d’aigua d’un edifici amb dues vivendes.
La competició va finalitzar amb la victòria de l’equip del IES Josep M Quadrado, i aquesta victòria dona classificació per anar a la prova Nacional de muntatge, que es realitzarà a Madrid a principis de Abril.
Aquí teniu unes quantes fotos de la prova.
.

Projecte Leonardo: FCT a Florència

Dos alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d'MSP del nostre institut, José Gómez i Martín Pereira, han iniciat el seu periode de formació en centres de treball (FCT) a Florència.


Martín i Jose al davant el Duomo, just arribar a Firenze.

Aquesta experiència formativa i cultural està emmarcada en el Programa d'Aprenentatge Permanent Illes Balears 2008 de la Conselleria d'Educació i Cultura, concretament a dins el Projecte de mobilitat Leonardo da Vinci per a alumnes de grau mitjà, mitjançant el qual s'atorguen ajuts econòmics per a estades formatives de qualitat en empreses europees.

 

Florència des de la Piazza Michelangelo

 

.

Llegeix més: Projecte Leonardo: FCT a Florència

CICLES FORMATIUS CURS 2008-2009

MANTENIMENT I SERVEIS A LA PRODUCCIÓ

  • Programa de qualificació professional inicial
    Auxiliar de lampisteria i climatització domèstica
  • Grau mitjà
    Tècnic en Muntatge i manteniment d’instal·lacions de fred, climatització i producció de calor
  • Grau superior
    Muntatge i manteniment d’instal·lacions d’edificis i procés
.

Més articles...

  1. Grau mitjà