FINALITZACIÓ DEL PROJECTE ERASMUS+ EDUCACIÓ SUPERIOR 2015

Amb la tornada de Florència del nostre alumne de grau superior, Dani Caules, on ha cursat el seu mòdul de Formació en Centres de Treball a l'empresa Termoidraulica FIUMI, conclou el projecte d'Educació Superior que el departament de cicles formatius ha estat duguen a terme durant el present curs que ja s'acaba.

L'experiència ha estat inolvidable, tant per a l'alumne com per a les dues professores, Sandra i Cristina que viatjaren a Rendsburg el passat mes de maig. Tots tres han viscut i aprés molt de les persones amb les que han compartit l'experiència. Aquí us compartim algunes fotos.

foto grup kiel

PRÒXIM EL PERIODE D'INSCRIPCIÓ AL NOU CICLE DE GRAU MITJÀ "TÈCNIC EN MANTENIMENT ELECTROMECÀNIC"

El període d'inscripció per al nou cicle formatiu "Tècnic en manteniment  Electromecànic" que s'impartirà al nostre centre estarà obert del 6 al 30 de juny.

L'horari de secretaria per poder tramitar la prematrícula es de 8.30 a 13.30 de dilluns a divendres i els dijous de 16.30 a 18.30.

NO dubteu en fer arribar aquesta informació a qui penseu pogués estar interessat. Aquí trobareu mes informació.

 

 

VISITA DE L'ALUMNE ERASMUS+ KA102 DEL 2014 ALS ALUMNES DE 1º DE CFGM

El passat dimarts es va fer difussió entre els alumnes de 1º de CFGM les beques ERASMUS+ KA102, per donar-los a conèixer la possibilitat que tindràn el curs vinent de fer el seu mòdul de formació en centres de treball a l'extranger.

Res millor per explicar-los aquesta experiència que la presència del nostre alumne becat el curs passat Ferran Melià Torres, que va disfrutar d'un mes de beca a Jÿvaskÿla, Finlàndia. Ferran els va mostrar les fotos del seu viatge i va explicar pas a pas com va ser la seva estada: la feina, l'allotjament, els companys del campus, l'oci i la forma de vida a aquella ciutat. Dos alumnes de 1º de CFGM han mostrat interés, signat per les seves families, de presentar-se a les beques el curs vinent. D'aquesta manera donarem continuitat a aquest projecte que sempre dona tans bons resultats entre els alumnes becats.

Esperem que puguin disfrutar-la el proper curs!

difussió2 2015

RESULTAT DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER A LES BEQUES ERASMUS+ KA103 2015-16 DINS EL PROJECTE ERASMUS+ KA103 2015 (2013-1-ES1-KA103-14432)

La setmana passada es va dur a terme el procés de selecció entre els alumnes de 2º de CFGS per a formar part de les beques de mobilitat que per segon any consecutiu gestiona directament l'IES Josep Mª Quadrado. S'ofertava 1 beca a Itàlia.

Donat que només un alumne s'ha presentat a la convocatòria de beques, i després de valorar la seva adequació a rebre la beca, el benefiari es DANIEL CAULES MARQUÉS.

Ara Dani rebra formació lingüística on line d'Italià els proper mesos fins la seva partida en Abril. Dani realitzarà el seu mòdul de formació en centres de treball en una empresa instal·adora de Florència, on va fer feina el nostre alumne Erasmus+ KA103 de l'any passat.

Enhorabona!

FINALITZA EL PROJECTE LEONARDO DA VINCI 2013-15

Ens és grat comunicar que durant el mes de juliol hem donat per finalitzat el PROJECTE LEONARDO DA VINCI executat pel nostre institut durant el cursos 2013-2015.

El curs passat un alumne, Toni Rodriguez, va realitzar una mobilitat a Jyväskyla, Finlàndia, i el va acompanyar durant la primera setmana la coordinadora de mobilitat Sandra Cerezo. Aquest curs 2014-15, s'han realitzat dues mobilitats de les tres previstes per estudiants en pràctiques (una ha quedat deserta) i la d'un professor acompanyant. Una beca de mobilitat amb destinació a Finlàndia l'ha disfrutada Ferran Melià i l'altre amb destinació a Itàlia, Juan David Loaiza. A Itàlia també hi ha anat el professor tutor de FCT, Salvador Sogorb, juntament amb la coordinadora de mobilitat de FP, Maria Forcada, durant la primera setmana de les estades.

Els tres alumnes becats coincideixen en que l'experiència ha sigut molt bona,  inobidable i que sense cap dubte ho tornarien a repetir.  De la seva memòria de pràctiques, destaquen que han pogut treballar amb instal·lacions de dimensions i tecnologia que a Menorca no existeix.

Com a conclusió del projecte, podem resumir que aquestes mobilitats han proporcionat una experiència,  millora en l'idioma i el desenvolupament personal dels alumne, i han contribuit a que la illa de Menorca compti amb professionals amb un bagatge i una visió més àmplia del es possibilitats tecnològiques del sector.

Podeu consultar  l'informe final presentat al SEPIE (Servicio Español para la internacionalización de la Educación), gestió econòmica, seguiments o memòries, en el departament de cicles formatius.

.

ENS HAN ACCEPTAT EL PROJECTE ERASMUS+KA102 PELS CURSOS 2015-2017

Esteim d'enhorabona!! Ens han acceptat el projecte que vam presentar el passat mes de febrer per a realitzar mobilitats a l'estranger per alumnes i professors dels cicles formatius de grau mitjà i formació bàsica. Hem obtingut una molt bona puntuació amb 87 d'un total de 100 punts! El nom del projecte és:

imatge erasmus

PROJECTE ERASMUS+ KA102 IES J.M.QUADRADO 2015-17 

 

.

EX ALUMNES LEONARDO EXPLIQUEN LA SEVA EXPERIÈNCIA

El passat divendres dos alumnes dels cicles formatius ens van explicar la seva experiència amb el programa Leonardo da Vinci.

Toni Marquès, que actualment estar cursant el segon any del CFGS de Manteniment i instal·lació d'equpis tèrmics i de fluïds, ens va contar la seva estada a Florència, ja fa 7 anys, quan va acabar el CFGM del nostre centre.

I Joan Pons, qui aquest any ha acabat el CFGM d'instal·lacions d'equips de climatització i refrigeració, ens va explicar la seva estada a la ciutat d'Oulo, al nord de Finlàndia, realitzant les pràctiques de FCT del cicle formatiu d'electricitat, el curs 2012-13.

Alumnes i professors dels cicles formatius vam poder gaudir de les seves explicacions i anècdotes, alhora que els alumnes que el proper dia 12 d'abril també han de partir cap a Itàlia i Finlàndia, els hi van poder consultar tots els dubtes que tenien. Va ser una jornada força entretinguda i interessant. Els dos alumnes van coincidir i afirmar fermament, que sense cap dubte, repetirien l'experiència.

IMAG0593 Custom    IMAG0596 Custom

.

DINAR DE COORDINADORS DE MENORCA

El passat divendres dia 29 de maig els coordinadors de mobilitat dels instituts  del Pasqual Calbó, Joan Ramis i Ramis Josep Maria Quadrado, amb projectes de mobilitat d'ERASMUS + per cicles de grau superior i projectes LEONARDO per cicles de grau mitjà, ens vam trobar per tal tractar els dubtes surgits arrel del tancament de les convocatòries 2014-15 dels programes actuals. dinar coordinadors 29 maig 15

També vam plantejar el contingut per la proposta d'un curs de formació o seminari per coordinadors de mobilitat, sempre amb la intenció de millorar la nostra tasca i coordinar-nos a nivell de Menorca.

.

PREPARAM LES ESTADES A ITÀLIA I FINLÀNDIA

Els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà i superior dels cicles d'instal·lacions frigorífiques i climatització ja estan preparant el viatge i la seva estada de pràctiques en empreses de Florència (Itàlia) i de Jyväskylä (Finlàndia).

En Juan David Loaiza i n'Alejandro Fuertes estan fent un curs de 20 hores d'Italià amb la Lisa Valcepina qui també els hi explica detalls de la vida i cultura italiana. En Ferran Melià també està preparant l'estada d'un mes de pràctiques en una empresa de Finlàndia amb classes d'anglès amb n'Emily Bowman.

IMAG0591       IMG-20150306-WA0002

 

.

PRÀCTIQUES A ITÀLIA I FINLÀNDIA

L'IES Josep Maria Quadrado envia alumnes en pràctiques a Itàlia i Finlàndia


El passat 12 d'abril tres alumnes del nostre centre, Ferran Melià, J.David Loaiza i Alejandro Fuertes dels cicles formatius de manteniment d'instal·lacions de climatització i refrigeració van partir a realitzar part de les pràctiques formatives en centres de treball (FCT) a Itàlia i Finlàndia, en empreses relacionades amb el sector de la climatització, calefacció i refrigeració.

El professor Salvador Sogorb, el seu tutor de pràctiques els ha acompanyat durant la primera setmana a Itàlia, per tal de mantenir i cercar nous contactes amb empreses i instituts pels propers anys.

foto dpt abans partir

Ferran Melià ja ha començat pràctiques en l'empresa ARE Oy en Jyväskylä (Finlàndia) i Juan David Loaiza en l'empresa Termoidraulica FIUMI a Florència (Itàlia). Tots dos són alumnes de grau mitjà i realitzaran 4 setmanes de pràctiques gràcies al programa de mobilitat europeu LEONARDO DE VINCI.

Alejandro Fuertes, alumne de grau superior, realitzarà dos mesos de pràctiques en l'empresa Idrogas, també a Florència, sota el programa de mobilitat europeu ERASMUS+.

ferran neu    hostel florencia

.