MENORCA. DIJOUS, 7 DE MAIG

IMG 4602Dijous, 7 de maig
Avui tornem a Maó. Hi vam deixar les bicicletes ahir i avui les hem anat a buscar. Hem aprofitat el viatge i hem fet la quarta ruta.
Com cada dia, a les vuit a l’institut. Avui anàvem més lleugers perquè no dúiem les bicicletes. Els alumnes guia han fet la seva presentació i ens han explicat la conquesta de Menorca l’any 1287 per part del rei Alfons III, abans d’aquesta conquesta érem àrabs i l’Alfons III els va fer fora. El rei va desembarcar al port de Maó, a l’anomenada illa del Rei. També ens han explicat la tècnica de navegació en kayak i l’altre tema d’avui era explicar la prova d’orientació que faríem a la Mola. Com sempre ho han fet molt bé.
El bus ens ha portat allà on vam acabar la ruta d’ahir, a Es Castell, un poble al costat de Maó dins el mateix port. Teníem les bicicletes a l’escola ben guardadetes i com sempre al recollir-les ens hem trobat alguna bicicleta punxada. Un cop reparades les rodes i greixades les cadenes hem sortit cap al port de Maó. Un cop allà ens hem dividit en dos grups per poder circular sense que la policia municipal ens hagués d’acompanyar.

.

En fila india i a poc a poc hem recorregut tot el port fins a la colàrsega per després continuar pel costat nord del port fins a la fortalesa de la Mola. Avui era molt important mantenir la comitiva ordenada pel fet de que circulàvem per carrers i carreteres amb trànsit. Hem aconseguit mantenir la posició durant els dotze quilòmetres que durava el trajecte.
Un cop arribats a la Mola i després d’esmorzar hem iniciat una cursa d’orientació per equips per aquell recinte. La Mola és una fortificació del s. XIX que va fer construir la reina Isabel II per protegir la bocana del port. És una construcció faraònica amb moltes galeries sota terra, pavellons i bateries de canons a la superfície i que si no es coneix gaire és una mica laberíntic. Doncs bé hem fet nou equips i tots ells havien de: primer, trobar dotze punts de control amb un mapa que se’ls entregava, segon, a cada punt havien de superar una prova i tercer, un cop superada la prova s’havia de contestar correctament una pregunta relacionada amb el tema. Si es superava tot això podien anar a buscar el següent punt.
Ha passat de tot. Alguns grups es veu que entraven en una galeria subterrània i al sortir s’adonaven de que n’havien perdut un. Eh nois pareu, que hem perdut a la Maria! Uns altres no havien entès que s’havia de portar un ordre. Uns que corrien molt i no trobaven res, uns altres que no corrien gens però tampoc trobaven res. Alguns que ho trobaven tot a la primera uns altres que desertaven del grup. Uns que tenien avaria, uns altres que les provocaven.
Tothom s’ho ha passat molt bé fins que a les tres hem tancat controls.
Després de dinar, altre cop en dansa. Preparar-nos per fer kayak. Donades les instruccions de què fer amb la roba, les sabates, el casc, el banyador, la bicicleta etc.  Va, prepareu-vos per partir! Quin caos!
I la bicicleta on la deixarem? Al camió que ens espera a fora.
I que farem amb el casc i les sabates? Les deixarem al costat del camió i ja les recolliran.
Ens hem de posar banyador? Clar que si perquè segurament aniràs a l’aigua.
I què hem de fer amb la motxilla? L’heu de deixar a la furgoneta.
Hi haurà aquarius avui? Si, després del kayak. Ara canvia’t
Quan arribarem a Ciutadella?
Hi ha taurons al port de Maó? Jo no n’he vist cap mai.
I hem d’anar en banyador amb la bicicleta? Si, només són dos minuts.
I qui hi anirà a cada kayak?
Puc menjar?, tinc gana!
Em pensava que no partiríem mai. Al final ho hem aconseguit i hem pujat als kayaks de tres en tres i ha començat la batalla naval. Al cap de dos minuts ja n’hi havia tres a l’aigua i el kayak bolcat, la resta, un pilot d’embarcacions apilonades que s’anaven esquitxant. Quan hem aconseguit posar una mica d’ordre han començat les curses fins arribar a l’Illa del Rei. Allà hem desembarcat com l’Alfons III, hem fet una visita molt interessant i tornat a partir cap el Club Marítim per deixar els kayaks, berenar i tornar en bus cap a Ciutadella.
Una jornada esplèndida amb una organització i una col·laboració per part dels pares admirable. Ens ho hem passat molt bé.
Demà última jornada. Ja us l’explicarem. Mentrestant..
Salut i velo
Ignasi, Salva i Evarist.